Fiscaal voordeel halen via Briqwise

Table of Contents
Connect met ons
Transparent Facebook Icon
Transparent Linkedin Icon
Blijf op de hoogte van de laatste trends:
Gerelateerde artikelen

U kan bij Briqwise zowel privé als met uw vennootschap investeren. Als u kiest voor investeren via uw vennootschap, kunt u fiscale voordelen behalen door gebruik te maken van de liquidatiereserve.

Als u geld uit uw vennootschap wenst te halen kan u traditioneel kiezen tussen het uitkeren van een dividend of het aanleggen van een liquidatiereserve. Bij een uitkering van een dividend betaald u vennootschapsbelasting (20-30%) en een dividend belasting (30%) en kan u direct privé over de gelden beschikken. Kiest u voor de aanleg van en liquidatiereserve dan parkeert u uw geld voor 5 jaar in uw vennootschap. U betaald direct vennootschapsbelasting (20-30%) en een dividendbelasting (10%). Na die 5 jaar betaalt u nogmaals 5% dividendbelasting en kan u privé vrij beschikken over de gelden. Zo bespaart u 15% dividendbelasting met de aanleg van een liquidatiereserve.

Bij Briqwise bieden we een unieke oplossing die nog meer haalt uit uw liquidatiereserve. Want u mag uw liquidatiereserve niet gebruiken voor uitgaven, werkkapitaal of andere zaken. U mag deze tijdens de wachtperiode enkel aanwenden voor duurzame en veilige investeringen. Net daar biedt Briqwise mogelijkheden. Met Briqwise geniet u van zowel een kapitaalsgarantie als een rendementsgarantie. Daarnaast bieden wij looptijden van 5 jaar die exact overeenkomen met de verplichte wachtperiode. Zo krijg je naast het fiscaal voordeel ook nog een zeker en hoog rendement. We bespreken hieronder even hoe dat gaat.

  1. Dividend uitkeren

Als je een dividend uitkeert, betaal je direct vennootschapsbelasting over de winst die je uitkeert. Het tarief voor kmo-vennootschappen is standaard 30%, tenzij je aan de voorwaarden voor een verlaagd tarief (20%) voldoet. Daarnaast betaal je als aandeelhouder roerende voorheffing over het dividend. Het standaardtarief is 30%.

B. Liquidatiereserve aanleggen

Als je een liquidatiereserve aanlegt, betaal je ook vennootschapsbelasting over de winst die je aanlegt. Het tarief hangt af van de rechtsvorm van je vennootschap. Daarnaast betaal je een extra heffing van 10%. Je kunt dit zien als een voorschot op de dividendbelasting.

C. Liquidatiereserve uitkeren

Als je een liquidatiereserve aanlegt, moet je rekening houden met een wachttermijn van 5 jaar. Als je de liquidatiereserve voor die termijn uitkeert, betaal je roerende voorheffing van 20% waardoor je geen voordeel doet.

Keer je de liquitdatie reserve uit na 5 jaar, dan betaal je slechts 5% roerende voorheffing.

Hierdoor kan je dividenden uitkeren aan 15% i.p.v. 30%!

D. Liquidatiereserve beleggen

Tijdens de wachtperiode kan u uw liquidatie reserve beleggen bij Briqwise. Na afloop van de investering krijgt u uw kapitaal terug en kan u dit uitkeren.

Een rekenvoorbeeld

Laten we de voordelen van het combineren van een liquidatiereserve met een investering in Briqwise analyseren aan de hand van deze tabel. Deze vergelijking toont drie scenario’s met een brutowinst van €150.000 voor belasting:

  1. Geen reserve: Hier wordt de winst uitgekeerd als dividend na vennootschapsbelasting (20% verlaagd tarief), wat resulteert in €120.000. Vervolgens wordt 30% roerende voorheffing toegepast, wat leidt tot een netto dividend van €84.000 voor de particulier.
  2. Liquidatiereserve: In dit scenario wordt na de vennootschapsbelasting een liquidatiereserve van €108.000 aangelegd (€120.000 minus 10% afzonderlijke bijdrage). Na 5 jaar wordt hierop slechts 5% roerende voorheffing toegepast, waardoor de particulier €102.600 ontvangt. Dit is al een hoger bedrag dan in het eerste scenario.
  3. Liquidatiereserve + Briqwise: Dit is het meest voordelige scenario. De liquidatiereserve van €108.000 wordt geïnvesteerd bij Briqwise, waar het een jaarlijks brutorendement van 7,50% genereert. Over een periode van 5 jaar levert dit €40.500 aan brutorente op. Hoewel er 30% roerende voorheffing op deze rente wordt toegepast (€12.150), komt het totaal uit op €130.950 voor de particulier na 5 jaar. Dit is een aanzienlijke verhoging ten opzichte van de andere scenario’s.

Samenvattend, de combinatie van een liquidatiereserve met een investering in Briqwise biedt niet alleen een hoger netto bedrag voor de particulier (€130.950 vergeleken met €84.000 en €102.600 in de andere scenario’s), maar verhoogt ook de ratio van privéontvangsten tot brutowinst naar 0,87. Dit benadrukt het aanzienlijke financiële voordeel van deze strategie, met name de combinatie van fiscale efficiëntie en het aantrekkelijke rendement aangeboden door Briqwise.

De ratio van privéontvangsten tot brutowinst is een cruciale indicator die de efficiëntie van uw investeringsstrategie weerspiegelt. In het scenario ‘Liquidatiereserve + Briqwise’ zien we een indrukwekkende verbetering van deze ratio naar 0,87, in vergelijking met de 0,56 in het scenario zonder reserve en 0,68 met enkel een liquidatiereserve. Dit betekent dat bijna 87% van de oorspronkelijke brutowinst uiteindelijk als netto-inkomen in privébezit komt, een aanzienlijke toename ten opzichte van de andere scenario’s. Deze verbetering toont aan hoe effectief de combinatie van een liquidatiereserve met een Briqwise-investering is in het maximaliseren van uw persoonlijke financiële voordelen. Door deze strategie te kiezen, benut u niet alleen fiscale voordelen optimaal, maar genereert u ook aanzienlijke extra inkomsten door het aantrekkelijke rendement dat Briqwise biedt. Dit onderstreept de kracht van een slimme investeringskeuze die zowel fiscale efficiëntie als solide rendementen belooft.

Heeft deze analyse uw interesse gewekt in de krachtige combinatie van een liquidatiereserve met de investeringsmogelijkheden bij Briqwise? Wij nodigen u van harte uit om een afspraak met ons in te plannen. Tijdens deze afspraak krijgt u een uitgebreid inzicht in onze lopende projecten en de diverse investeringsmogelijkheden die wij bieden. Dit is uw kans om te ontdekken hoe u niet alleen kunt profiteren van aantrekkelijke rendementen, maar ook hoe u uw fiscale positie kunt optimaliseren. Ons team van experts staat klaar om u te begeleiden bij het maken van een investeringskeuze die perfect aansluit bij uw financiële doelen en ambities. Neem vandaag nog contact met ons op om uw investeringsreis bij Briqwise te starten en het maximale uit uw vermogen te halen.