Hoe is het om als accountmanager te beginnen bij Briqwise? Rients Teernstra, de nieuwe accountmanager voor de regio zuidoost, werkt nog maar sinds 1 maart voor Briqwise. Goede reden om hem eens te vragen naar zijn ervaringen en indrukken tot dusver. “Er is al een stabiele flow van financieringsaanvragen die van bestaande intermediairs binnenkomt, maar ik ben ook flink aan het zaaien om nieuwe intermediairs toe te voegen aan mijn netwerk. Ik leg zoveel mogelijk contact met intermediairs om ze als tussenpersoon aan te sluiten. Er zitten al heel wat deals in de pijplijn, met name van bestaande intermediairs. Ik merk echter dat er in de markt veel intermediairs zijn die ons (nog) niet kennen, terwijl wij voor hun klanten een goede financieringsoplossing kunnen bieden. Die klanten worden nu niet geholpen en dat is voor alle partijen een gemiste kans.”
Is het je doel om zoveel mogelijk deals te bewerkstelligen?
“Uiteindelijk ben ik vooral tevreden als ondernemer en intermediair goed geholpen zijn en ik aan een mooie financiering heb kunnen bijdragen. Dat is belangrijker dan zoveel mogelijk deals, hoewel ik dat ook zeker nastreef natuurlijk.”
Hoe ben je bij Briqwise terechtgekomen?
“Dat gebeurde eigenlijk vrij onverwacht. Heel vorig jaar heb ik met mijn vriendin in Sydney, Australië gewoond, gewerkt en gereisd. Toen we over teruggaan naar Nederland gingen praten, begon ik hier en daar eens rond te kijken naar toekomstig werk. Op LinkedIn zag ik een interessante vacature van Briqwise, dat ik toen nog helemaal niet kende. In mijn regio, zuidoost, zochten ze een accountmanager. Daar heb ik op gesolliciteerd, en nu zit ik hier.”
Wat deed je voor je was gaan reizen?
“Ik werkte bij De Lage Landen, een asset-financier en leasing-onderneming. Ze bieden financiële diensten en producten waarmee bedrijven hun groeiambities kunnen realiseren. Wat bedrijfsactiviteit betreft dus genoeg overeenkomsten met Briqwise. Ik had daar verschillende salesfuncties, tot ik er naar mijn mening wel was uitgeleerd.”
Wat trok je in Briqwise aan?
“Briqwise leek me een prettig bedrijf om voor te werken en ik vond vastgoedfinanciering een interessant terrein waarop ik me graag wilde ontwikkelen. Leasing is veel meer op alleen cijfers gebaseerd. De benodigde gegevens van een geldvrager worden door een automatisch systeem gehaald en daar rolt dan een resultaat met financieringsmogelijkheden uit. Bij de vastgoedfinanciering van Briqwise gaat het niet alleen om de cijfers maar ook om het verhaal achter de cijfers en het toekomstperspectief van een geldnemer. Een ja of nee is niet alleen van de cijfers afhankelijk. Het is veel persoonlijker, ik beoordeel de mogelijkheden van een ondernemer ook zelf. Werken met intermediairs vind ik inspirerend. Geen enkele case is hetzelfde, samen probeer je de beste oplossing te vinden. Dat ik een belangrijke eigen inbreng en veel bewegingsvrijheid heb bevalt me heel goed. Ik ervaar het als creatief werk.”
Wat kom je zoal tegen in het werk?
“Dat er veel flexibiliteit mogelijk is. Ik was gewend te werken met vaste opslagen en een vaste inkoopprijs. Hier kan ik ook kijken naar voor welke prijs de ondernemer wil financieren, welke rente hij zou willen betalen. Een gunstige rente is belangrijk, maar het is natuurlijk ook belangrijk dat investeerders de propositie willen claimen. Ik moet dus ook naar de investeerderskant kijken.
Ik heb in het begin ik zoveel mogelijk kennis over vastgoedfinanciering vergaard, en hoe het hele proces er uitziet. Door contacten met intermediairs worden de nuances en de speelruimte steeds duidelijker.”
Hoe zorg je dat intermediairs zich voor jou en Briqwise interesseren?
“Dat verschilt per intermediair. Ik zoek met name intermediairs die graag werken vanuit persoonlijk contact. Die vinden Briqwise een mooie partij waarmee te praten valt. Met hen probeer ik een zakelijke én een persoonlijke band op te bouwen. Ze zijn gevoelig voor onze USP’s: goede en betrouwbare service, maatwerk, we schakelen snel, reageren snel, zijn betrokken en proberen ook in lastige gevallen zo snel mogelijk tot een oplossing te komen. Ook de degelijkheid van Briqwise spreekt aan.”
Zijn intermediairs altijd op de hoogte van de mogelijkheden van vastgoedfinanciering?
“De intermediairs in onze base zijn goed op de hoogte maar nieuwe contacten nog niet altijd, heb ik de indruk. De afgelopen jaren is de non-bancaire financiering sowieso meer geaccepteerd geraakt, en intermediairs lijken er gemakkelijker mee om te gaan. Vastgoedfinanciering is een goede oplossing als je bancair niet gefinancierd kan of wilt worden, om wat voor reden ook. Of als je kiest voor een snelle afhandeling zonder veel bureaucratische procedures. Intermediairs weten dat we veel flexibeler kunnen financieren dan banken. Dat geldt bijvoorbeeld voor sectoren die tijdens de coronaperiode een sterke omzetdaling kenden, maar inmiddels weer uitstekende vooruitzichten hebben, zoals sportscholen of horecabedrijven. Ook landbouwgrond zien wij als degelijk onderpand, er zijn genoeg particuliere investeerders die het willen financieren.”